Taigi, turiu kitą uždavinuką. Jei netingite, būkite geri - paaiškinkite.
Vektorių [tex]\vec{a}[/tex] ir [tex]\vec{b}[/tex] ilgiai yra atitinkamai lygūs 5 ir 7. Kuris iš šių skaičių NEGALI BŪTI lygus vektorių sumos [tex]\vec{a}+\vec{b}[/tex] ilgiui?:
a)5 b)7 c)12 d)17
Atsakymas, žinoma, d) 17. Tačiau čia ar yra dėl to, kad 5+7 mažiau nei 17 ar ne dėl to? Visiškai nesuprantu uždavinio.
Falcon (+1723)
puodžius\vec{a} irgi tik strėlė
Bet ten tokia strėlė kuri yra naudojama vektoriams žymėt. Ten kur aš pasakiau, tai ir bus lygiai tas pats kodas tik, kad nereikės pačiam rašyt. :)
pakeista prieš 11 m
puodžius (+391)
Ir ar man vienam nerodo tos ne vektoriams žymėti skirtos strėlės, ir vietoje jos tik tekstas?
Mille (+1531)
puodžiusIr ar man vienam nerodo tos ne vektoriams žymėti skirtos strėlės, ir vietoje jos tik tekstas?
man rodo
Falcon (+1723)
MilleRadau, ačiū Jums labai! Dabar gražiau atrodys: )
Vektorių [tex]\vec{a}[/tex] ir [tex]\vec{b}[/tex] ilgiai yra atitinkamai lygūs 5 ir 7. Kuris iš šių skaičių NEGALI BŪTI lygus vektorių sumos [tex]\vec{a}+\vec{b}[/tex] ilgiui?:
a)5 b)7 c)12 d)17
Atsakymas, žinoma, d) 17. Tačiau čia ar yra dėl to, kad 5+7 mažiau nei 17 ar ne dėl to? Visiškai nesuprantu uždavinio.
Aš tai pagrįsčiau tuo, kad vektorių suma sudarys trikampį, ir čia jau pagal trikampio apibrėžimą d niekaip negali būti. :)
Mille (+1531)
Falcon
a)5 b)7 c)12 d)17
Aš tai pagrįsčiau tuo, kad vektorių suma sudarys trikampį, ir čia jau pagal trikampio apibrėžimą d niekaip negali būti. :)
a, tiksliai, gi dviejų kraštinių suma turi būti didesnė nei trečioji, ilgiausioji, kraštinė, ar ne?
pakeista prieš 11 m
puodžius (+391)
a)5 b)7 c)12 d)17
Pasiimk du degtukus, vieną laikyk prispaustą ant stalo, kito galą priliesk prie pirmojo galo ir sukinėk aplink lietimosi tašką. [tex]\vec{a}+\vec{b}[/tex] bus atkarpa nuo pirmojo degtuko (kurį laikai) pradžios iki antrojo (kurį sukinėji) galo. Biški pažaidusi pamatytai kad ilgis šitos atkarpos niekada didesnis už a ir b ilgių sumą. Jie nori rimčiau, tai [tex]\vec{a}+\vec{b}[/tex] ilgį gali rasti taip: [tex]|\vec{a}+\vec{b}| = \sqrt{(\vec{a}+\vec{b}) \cdot (\vec{a}+\vec{b})} = \sqrt{|\vec{a}|^2 + |\vec{b}|^2 + |\vec{a}| |\vec{b}| \cos{\theta}}[/tex] kur [tex]\theta[/tex] yra kampas tarp a ir b vektorių. a ir b nesikeičia, gali keistis tik cos(theta), kuri maksimalus tuomet kai theta = 0.
pakeista prieš 11 m
Mille (+1531)
puodžius
a)5 b)7 c)12 d)17
Pasiimk du degtukus, vieną laikyk prispaustą ant stalo, kito galą priliesk prie pirmojo galo ir sukinėk aplink lietimosi tašką. [tex]\vec{a}+\vec{b}[/tex] bus atkarpa nuo pirmojo degtuko (kurį laikai) pradžios iki antrojo (kurį sukinėji) galo. Biški pažaidusi pamatytai kad ilgis šitos atkarpos niekada didesnis už a ir b ilgių sumą. Jie nori rimčiau, tai [tex]\vec{a}+\vec{b}[/tex] ilgį gali rasti taip: [tex]|\vec{a}+\vec{b}| = \sqrt{(\vec{a}+\vec{b}) \cdot (\vec{a}+\vec{b})} = \sqrt{|\vec{a}|^2 + |\vec{b}|^2 + |\vec{a}| |\vec{b}| \cos{\theta}}[/tex] kur [tex]\theta[/tex] yra kampas tarp a ir b vektorių. a ir b nesikeičia, gali keistis tik cos(theta), kuri maksimalus tuomet kai theta = 0.
oho, ačiū labai:)
Mille (+1531)
Sveiki: )
Gaunu gerą atsakymą, bet nežinau,kaip reikia "matematiškai" teisingai užrašyti. Sąlyga: Raskite vektoriaus [tex]\vec{m}[/tex] koordinates, jei [tex]\vec{m}=3\vec{b}-5\vec{c}[/tex] [tex]\vec{b}(-4;1)[/tex] [tex]\vec{c}(-5;7)[/tex]
KAIP AŠ DARAU:
Pasirašau, kad [tex]\vec{a}=3\vec{b}[/tex] [tex]\vec{a}(-12;3)[/tex] [tex]\vec{d}=5\vec{c}[/tex]
[tex]\vec{d}(-25;35)[/tex]
tada:[tex]\vec{m}=\vec{a}-\vec{d}[/tex] ir gaunu, kad [tex]\vec{m}(13;-32)[/tex]
Ar geras mano toks užrašymas? Ačiū:)
pakeista prieš 11 m
Falcon (+1723)
Aš tai tiesiog rašyčiau: [tex]\vec{m}(x;y)[/tex] [tex]x= 3\cdot(-4)-5(-5)= 13[/tex] [tex]y= 3\cdot 1-5\cdot 7= -32[/tex] [tex]\vec{m}(13;-32)[/tex] :)